Vies lacrimals

HomePatologiesVies lacrimals

Les vies lacrimals són una part de el sistema lacrimal. Aquest es divideix bàsicament en dues unitats: el sistema secretor i el sistema excretor.

Sistema secretor: Està conformat per les glàndules lacrimals, encarregades de generar la llàgrima. Es troben a la zona superior de l'ull, per darrere de la parpella.

Sistema excretor: És l'encarregat de recollir, canalitzar i evacuar les llàgrimes. Està compost pels punts lacrimals, que recullen la llàgrima, els canalicles, que la porten cap als sacs, que són els encarregats de bombar feia els conductes lacrimals per on s'expulsa definitivament la llàgrima.

Quin és el millor tractament?

Aquí t'expliquem com solucionar el teu problema.

Saber més

Quan apareix un problema en el sistema lacrimal és molt probable que estigui provocat per una obstrucció en algun d'aquests punts. Això fa que el drenatge de la llàgrima no sigui correcte i pot provocar llagrimeig constant i fins i tot infeccions més o menys greus.

Quan es produeix una obstrucció la manera més comuna i efectiva d'eliminar-la és mitjançant la realització d'un sondatge. Normalment les obstruccions es deuen a una acumulació de residus que acaben taponant o reduint la capacitat de drenatge de sistema excretor. Gràcies a l'acció mecànica d'un catèter metàl·lic s'aconsegueix alliberar l'obstrucció i el sistema torna a funcionar amb normalitat. En altres casos més complexos cal optar per una intervenció quirúrgica anomenada dacricistorrinostomia, que bàsicament consisteix a crear un nou canalícul de drenatge perque el sistema torni a realitzar la seva funció d'evacuar.

Demana cita sense compromís

Estarem encantats de rebre't. Tria dia i hora.

Demana cita